Pytanie odnośnie obrotów Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mluki
    Classic
    • 2013
    • 4

Może jakiś filmik z pierwszego odpalenia? do obejrzenia oczywiście w PPV i będzie forsa na dopięcie ostatnich kostek
  • Peteski
    Classic
    • 2012
    • 13

Witam wszystkich...
    Ostatnio pojawił mi się problem z czujnikiem od świateł stopu...dzięki Wam udało szybko się rozwiązać go i wszystko wróciło do normy, niestety zanim udało mi się to wymienić, przez przypadek odpiąłem prawie taki sam czujnik tylko niebieski zlokalizowany nad pedałem sprzęgła...i tu się pojawił problem...otóż na rozgrzanym silniku jak zmieniam biegi, w momencie wciśnięcia sprzęgła obroty podnoszą się o około 500 do 1000 obrotów więcej niż w momencie wciśnięcia zamiast lekko spadać...żadna kontrolka mi się nie pali, niby wszystko oki ale wkurza mnie to niemiłosiernie. Jeżeli macie jakieś pomysły albo spotkaliście się już z podobnymi zachowaniami, to będę wdzięczny
    Pozdrawiam

Komentarz

• octaviaRK
      Ambiente
      • 2010
      • 116

czujnik polożenia pedału sprzegla

jest czujnikiem połaczonym ze sterownikiem silnika i moze miec wplyw na takie zachowanie obrotów sprawdz czy jest dobrze zainstalowany .
      robert octaviaRK

Komentarz

• Peteski
        Classic
        • 2012
        • 13

W sumie nie ma za bardzo jak go inaczej zamontować...jestem prawie pewny, że coś z nim się dzieje skoro dopiero takie objawy pokazały się po mojej ingerencji...popatrzę jeszcze na wtyczkę a jak nie to zamówię od razu i wymienię...
        Dzięki piękne
        pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...